Carlos Sainz kan dankzij twee opeenvolgende vijfde plekken met een goed gevoel op vakantie. Dankzij deze resultaten is hij nog maar vijf punten verwijderd van de zesde plek van Pierre Gasly in de tussenstand.

Lees ook: Hamilton verwijst Verstappen naar tweede plaats met tactische meesterzet

Dat niet elke vijfde plek hetzelfde aanvoelt, bewijst Sainz tegenover Sky Sport: “Deze vijfde plek smaakt veel beter dan vorige week in Hockenheim. Dit is een normale race, dus het voelt heel goed deze keer.” Toch scheelde het weinig of de Spanjaard was zesde geworden. “Gasly was heel dichtbij, maar hij kreeg geen kans.”

Zijn vijfde plek verdedigde Sainz dan ook met hand en tand. “Het leek een beetje op het gevecht dat ik had met Ricciardo op Silverstone. Ik maakte geen fouten en gaf hem geen mogelijkheden om er voorbij te gaan. Wat ook hielp was onze goede pace.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

© Motorsport Images.

Slechte stop nekt Norris
Teamgenoot Lando Norris moest vandaag genoegen nemen met een negende plek, wat veroorzaakt werd door een slechte pitstop. “Die stop was frustrerend, want ik zat maar te wachten totdat het licht groen zou worden.” Op een baan als de Hungaroring is een slechte stop funest, weet ook Norris. “Voor de stop reed ik achter Carlos, maar toen viel ik terug. Omdat het hier zo lastig inhalen is, kwam ik niet meer voorbij Räikkönen.”