McLaren beleefde een positieve kwalificatie in Mexico. De Britse renstal was opnieuw het vierde team, met Carlos Sainz en Lando Norris op respectievelijk plaats zeven en acht. Blijdschap overheerst bij de eerste, maar bij de tweede zijn er toch wat kanttekeningen.

McLaren is dit seizoen geregeld terug te vinden in de top van de middenmoot en in Mexico was dat op zaterdag ook het geval. Eveneens een terugkerend patroon: een dolblije Carlos Sainz. “Ik sta hier met een big smile!”, steekt de Spanjaard van wal. “We hadden hoge verwachtingen van de kwalificatie, ik voel mij heel comfortabel hier”, licht hij zijn resultaat toe.

Strategisch ging echter niet alles volgens plan, want Sainz had het liefste zijn snelle ronde in Q2 op de medium gereden, zodat hij de race daar ook op zou kunnen starten. Dat plan mislukte, maar volgens Sainz is het feit dat McLaren überhaupt aan dit soort tactiek kan denken positief. “We gaan steeds meer denken als een groot team. Ik ben echt trots op het team.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Aan de andere kant van de garage, bij Norris, was de blijdschap heel wat minder. De Brit worstelt naar eigen zeggen met zijn bolide. “Ik voel mij dit weekend niet helemaal comfortabel in de wagen. Daarnaast is het op dit circuit heel moeilijk om alles op de juiste manier samen te laten komen. Het is moeilijk om vooruitgang te boeken”, licht hij toe.

Toch ziet hij ook positieve kanten aan zijn kwalificatie. “We hebben goede vooruitgang geboekt ten opzichte van de vrije trainingen. We hebben onze doelen, dichter bij de top drie komen en afstand nemen van de teams achter ons, behaald.”