Carlos Sainz heeft naar eigen zeggen veel te danken aan zijn landgenoot en mentor Fernando Alonso. “Zonder hem zou ik nu misschien niet in de Formule 1 zitten.”

Dat zegt Toro Rosso-rijder Sainz in gesprek met het Spaanse Antenna 3 over de McLaren-coureur die zijn grote voorbeeld was toen hijzelf nog maar een jongen was, maar met wie hij nu samen op de grid staat.

Hoewel ze nu tegen elkaar strijden, zijn Sainz (22) en Alonso (35) al jaren goede bevriend, waarbij Alonso ook als een mentor voor Sainz heeft gefungeerd, zo vertelt de jongere van de twee Spanjaarden: “Al sinds mijn vijftiende heeft Fernando me begeleid. Dat heeft me erg geholpen.”

“Zonder hem zou ik nu misschien niet in de Formule 1 zitten”, denkt Sainz zelfs. “Ik heb dus veel aan hem te danken”, zegt Sainz over de tweevoudig wereldkampioen, hoewel hij eerder tegenover F1 Racing al heeft benadrukt dat dit nog niet betekent dat hij het Alonso makkelijk zal maken op het circuit.

Wat betreft de voorbereidingen op 2017 laat Sainz ondertussen op de website van zijn team weten dat hij in december nog op de fabriek is geweest en al een stoeltje voor 2017 heeft gepast, alvorens op vakantie te gaan. Sinds Kerst staat alles echter volledig in het teken van trainen voor de coureur uit Madrid.

“Bij de eerste test in Barcelona wil het team straks dat ik meer dan honderd rondjes op een dag doe, en ik wil daar klaar voor zijn! Met de nieuwe auto’s weten we niet precies wat ons te wachten staat, behalve dat het waarschijnlijk echt een stuk zwaarder wordt. Je kunt daarom niet goed voorbereid genoeg zijn.”

Sainz en Alonso in gevecht in Austin.