*

Sainz leeft mee met Mick Schumacher: ‘Ik was ook ‘de zoon van”

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

23 april 2019 10:42

Sainz leeft mee met Mick Schumacher: ‘Ik was ook ‘de zoon van”
Motorsport Images

Carlos Sainz junior zegt te weten hoe Mick Schumacher zich voelt. Sainz, zoon van tweevoudig wereldkampioen rally Carlos Sainz, weet hoe het voelt om de zoon te zijn van een grote naam in de autosport.

Volgens Sainz brengt een bekende achternaam heel wat uitdagingen en extra persaandacht met zich mee. “Toen ik karting reed, voelde het alsof de concurrentie extra naar mij keek. Andere coureurs focusten zich extra op mij omdat ik ‘de zoon van’ was.” Dat zegt Sainz aan RaceFans.

Foto: Motorsport Images

Die persaandacht kon Mick Schumacher meteen ervaren toen bekend raakte dat hij tijdens de test in Bahrein voor het eerst in een moderne Formule 1-bolide zou rijden. Eind maart begon Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael, in Bahrein aan zijn carrière in de Formule 2. Enkele dagen later maakte hij zijn eerste meters voor Ferrari.

Lees ook: In beeld: Mick Schumachers eerste meters voor Ferrari, ook Alonso terug in een McLaren

“Ik denk dat hij (Schumacher, red.) de laatste weken veel aandacht krijgt vanwege de F1-test en daarom leef ik met hem mee. Maar soms is media-aandacht ook niet slecht. Ik denk dat hij goed omringd wordt”, aldus Sainz.

Sainz heeft de extra druk naar eigen zeggen als extra stimulans gebruikt. “Kinderen zijn soms een beetje gemeen. Ze wilden ‘de zoon van Carlos Sainz’ meer slaan dan eender wie omdat mijn vader keek of andere mensen aan het kijken waren. Toen ik een kind was, vond ik dat maar niets.”

“Totdat mijn vader tegen me zei: ‘jij vecht of je wordt verslagen’. (…) Plots werd ik wat agressiever en begon ik wat meer respect te krijgen. Misschien was ik een beetje te vriendelijk tegen iedereen, gewoon omdat ik iedereen zijn goedkeuring wilde. Ik reed een beetje agressiever en dat was zeker beter”, legt Sainz uit hoe hij de extra druk gebruikte om een betere coureur te worden.

Lees ook: Ondertussen in Bakoe: Hiltons Presidential suite van 3000 euro wordt al klaargemaakt