In Bakoe wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de Azerbeidzjaanse GP, die voor volgende week op het programma staat. De paddock is bijna klaar, de wegen in het centrum waarover wordt geracet zijn afgezet en van betonblokken en hekken voorzien.

“Qua verkeer is het hier alweer een chaos”, vertelt Lars Sammelius, operationeel directeur van het Hilton Hotel in Bakoe dat direct aan het circuit ligt. Volgens de Nederlander wordt er met man en macht gewerkt om het Baku City Circuit rijklaar te maken. “Veel straten zijn al geblokkeerd, her en der zie je dat stukken weg opnieuw geasfalteerd worden. Ook de meeste tribunes zijn inmiddels helemaal opgebouwd.”

Sammelius draait zelf ook overuren. De Grand Prix-week is voor zijn hotel, waar veel Formule 1-personeel is gehuisvest, de ‘belangrijkste en ook leukste van het jaar’. “Het mediacentrum (op de eerste verdieping in het Hilton, red) is zo goed als ingericht. Daarnaast”, zegt Sammelius, “exposeert Peter van Egmond net als vorig jaar foto’s en staan er in de lobby ook twee virtual reality simulatoren: er gebeurt kortom veel. We zitten volgende week vanaf donderdag helemaal vol, er is geen kamer meer beschikbaar.”

De presidential suite is het duurste onderkomen in het Hilton Hotel tijdens de GP en voor ruim 3000 euro per nacht verkocht.