Carlos Sainz denkt dat de Renault ‘C-Spec’-motor een goede basis vormt voor het ontwikkelen van een echt competitieve krachtbron van Franse makelij. “Het is een goede stap vooruit.”

Dat zegt de Renault-coureur, die volgend jaar naar Mclaren overstapt maar daar nog altijd met een Renault-motor zal rijden, tegen Autosport. Renault en McLaren gebruikten de nieuwe Renault-V6 allebei niet in Monza, waar deze geïntroduceerd werd, maar de andere Renault-klant Red Bull deed dat wel. “Zij lijken er vrij tevreden mee en de C-Spec lijkt het goed te doen achterin de Red Bull.”

“De C-Spec vormt ook de basis voor de motor van volgend jaar”, geeft Sainz aan, waarbij hij de motor ‘een goede stap vooruit’ noemt. “Daarom is het ook jammer dat wijzelf hem niet gebruiken”, zegt de coureur van Renaults fabrieksteam, dat ervoor heeft gekozen de motor op de plank te laten liggen omdat het inbouwen ervan zeer complex is en de motor mogelijk niet zo betrouwbaar zou zijn als de B-Spec.

Op basis van wat hij bij Red Bull heeft gezien van de C-Spec, heeft Sainz er echter vertrouwen in dat Renault volgend jaar met een goede motor zal komen. “Ik geloof dat ze eindelijk een krachtbron zullen maken die op het niveau zit van die van Mercedes en Ferrari. Met McLaren en Renault samen hoop ik volgend jaar dan een beter seizoen te hebben”, aldus Sainz.