*

Sainz verheugt zich op ‘uitdagend’ Renault-debuut

Daan de Geus

Daan de Geus

16 oktober 2017 16:31

Sainz verheugt zich op ‘uitdagend’ Renault-debuut
Renault Sport

Na bijna drie seizoenen met Toro Rosso begint Carlos Sainz bij de Grand Prix van Amerika aan een nieuw avontuur, bij Renault. “Ik verheug me er enorm op.”

Sainz heeft eerder al aangegeven dat het misschien wat tijd kost om op tempo te komen achter het stuur van een voor hem nieuwe bolide, Renaults R.S.17, maar hoopt natuurlijk dat hij desondanks ‘een vliegende start’ kan maken.

“Het wordt hard werken en ik heb veel te leren en veel nieuwe mensen te leren kennen”, weet de Spanjaard, 23, die ook weet dat het zijn vroege overstap hem een unieke kans geeft vast op stoom te komen voor 2018. “Het is een fikse uitdaging, maar dat motiveert mij alleen maar meer.”

Dat hij op het Circuit of the Americas zijn eerste race voor Renault rijdt, komt Sainz daarbij niet slecht uit. “Het hoort bij mijn favoriete circuits en ik reed er vorig jaar één van mijn beste races in de Formule 1, met een zesde plek. Ik kan dus afreizen met het vertrouwen dat ik weet hoe je er snel moet zijn.”

“De eerste sector van de baan is speciaal, terwijl het circuit in z’n geheel erg snel is, met veel veranderingen van richting. Ik ben dol op dit soort banen en het is een goede kans voor me om de limiet op te zoeken met de R.S.17.”

Sainz in Renault-overalls, zijn nieuwe teamkledij.