*

Hülkenberg en Sainz: ‘Afwachten hoe teamstrijd gaat’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 oktober 2017 11:04

Hülkenberg en Sainz: ‘Afwachten hoe teamstrijd gaat’
Sutton Images

Nico Hülkenberg weet dat hij vanaf de Grand Prix van Amerika een ‘snelle’ nieuwe teamgenoot krijgt in Carlos Sainz, al denkt Sainz wat tijd nodig te hebben om op snelheid te komen.

Sainz ruilt zijn Toro Rosso STR12 immers in voor de Renault R.S.17 waarin Hülkenberg al zestien races heeft gereden, terwijl dit voor hemzelf nog een onbekende bolide is. “Dat maakt het wel lastiger”, zegt Sainz over het perspectief het zijn nieuwe teamgenoot gelijk vanaf het begin lastig te maken.

“Het wordt wennen, dat kost tijd”, erkent Sainz. “Het is natuurlijk mijn intentie zo snel mogelijk op snelheid te komen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het wordt hard werken met alle engineers om de auto te leren begrijpen.”

Hülkenberg, die tot en met de Grand Prix van Japan Jolyon Palmer naast zich had als teamgenoot, krijgt in Sainz een nieuwe collega die hij nog niet heel goed kent. “Alleen een beetje uit de paddock”, vertelt hij Auto, Motor und Sport. “Hij is duidelijk een ambitieuze coureur. Hij is nog wat jong en wild, maar zeker snel.”

Op de vraag van de Duitse publicatie of hij zich erop verheugt dat er met de komst van Sainz een frisse nieuwe wind door het team waait, antwoordt Hülkenberg lauwtjes. “Ach, me erop verheugen? Het is best. Ik blijf gewoon mijn eigen ding doen.”

Of het inderdaad een nadeel is voor Sainz om zich zo laat in het seizoen bij een nieuw team aan te sluiten en gelijk met zich te moeten meten, vindt de doorgaans hoog aangeslagen Hülkenberg lastig te bepalen. “Het is natuurlijk altijd even wennen, maar we moeten het maar afwachten.”

Gerelateerd