Het team van Toro Rosso zit door het gebrek aan snelheid volgens Carlos Sainz in een ‘wanhopige situatie.’ De Renault-motor legde het af tegen Sauber’s Ferrari-motor van vorig jaar, tot ongenoegen van de Spanjaard.

Sainz kwam in de tweede helft van de race vast te zitten achter de Sauber van Pascal Wehrlein. De Duitser was een ronde eerder gestopt dan de Spanjaard, maar bleef de Toro Rosso wel voor gedurende het restant van de race. Sainz evenaarde zijn beste klassering van het seizoen – een zevende plaats -, maar hij is toch bezorgd over de situatie.

“We waren voor het eerst aan het knokken met een Sauber”, zegt Sainz. “Het is een wanhopige situatie als een Ferrari-motor uit 2016 op het rechte stuk sneller is, vergeleken met onze auto van nu.”

De oplossing is simpel. “We hebben meer vermogen nodig”, meent de Spanjaard. “We moeten die stap zetten. Het zal waarschijnlijk nog wel drie races duren voor het zo ver is, dus we moeten geduld hebben. We moeten het nu doen met wat we hebben. In de kwalificatie zitten we niet waar we willen zitten, maar in de race gaat het steeds een stukje beter.”

 

Kvyat
Sainz’ teamgenoot Daniil Kvyat was een groot deel van de race in gevecht met het team van Haas. De Amerikaanse renstal rijdt ook met Ferrari-motoren, maar Kvyat bleef Grosjean en Magnussen uiteindelijk wel voor. Ook hij is niet echt te spreken over de Renault-krachtbron.

“Ik denk niet dat we met Renault nu de sterkste motor van het veld hebben”, meent de Rus. “Je hebt Mercedes en Ferrari en daarna ergens Renault en Honda. Ik knokte vandaag ook met Fernando Alonso en vergeleken met die van mij was zijn auto niet eens zo slecht. Hij was sterk op het rechte stuk. Wij liggen nog steeds achter.”