*

Wehrlein scoort Saubers eerste punten van 2017

Daan de Geus

Daan de Geus

14 mei 2017 17:57

Wehrlein scoort Saubers eerste punten van 2017
Racepictures

Vorig jaar scoorde Sauber pas in de voorlaatste race haar eerste punten, nu doet het kleine Zwitserse team het al in de vijfde Grand Prix. Pascal Wehrlein werd achtste in Spanje.

De Duitser kwam eigenlijk als zevende over de streep, maar werd vijf seconden teruggezet als straf voor het op onreglementaire wijze inrijden van de pits voor zijn eerste en enige stop. Wehrlein was de enige coureur die met één stop naar de finish reed, een goede zet van Sauber.

“Ik ben heel blij. Een hele goede race. De strategie werkte perfect. Carlos Sainz zette me op het eind nog wel flink onder druk. Het was belangrijk hem voor te blijven en een gat naar de jongens achter hem te hebben vanwege de vijf seconden straf. Ik reed daarom op het eind alleen maar kwalificatierondjes”, vertelt Wehrlein aan Sky Sports F1.

“In het eerste deel van de race ging het er juist om de bandenslijtage onder controle te houden, maar ook een goed tempo te rijden. Het team heeft het echt goed gedaan”, prijst hij de aan de pitmuur genomen beslissingen nogmaals.

Teambaas Monisha Kaltenborn doet dat ook. “We wisten dat het een riskante strategie was, maar onze strateeg Ruth Buscombe had deze goed uitgedacht. De coureur moet het dan natuurlijk nog wel doen. Dat lukte. Een heel goed resultaat voor ons.”

Kaltenborn is ook vol lof over Wehrlein. Nadat de Duitser veel kritiek kreeg voor het missen van de eerste twee races van 2017 vanwege een trainingsachterstand, heeft hij volgens haar ‘laten zien wat hij in zijn mars heeft’.

Met Wehrleins vier punten uit Barcelona heeft Sauber in 2017 nu al twee keer zoveel gescoord als in heel 2016. Door Saubers puntenfinish is McLaren het enige team dat nog geen punten heeft gescoord.