Takuma Sato rijdt dit seizoen in de Amerikaanse IndyCars. De voormalige Super Aguri-coureur heeft een contract ondertekend bij KV Racing.Sato heeft de afgelopen maanden geprobeerd een stoeltje te bemachtigen in de Formule 1, echter zonder succes. Nadat Super Aguri in 2008 op de fles ging, zat de Japanner zonder Formule 1-contract, maar hij probeerde binnen te komen bij onder andere Toro Rosso en Lotus.

Nadat duidelijk werd dat hij daar niet aan de bak kon, richtte Sato zijn vizier op andere raceklassen. Het werd uiteindelijk de IndyCars. In 2009 bezocht Sato de Indy 500 en sindsdien werd hij regelmatig in verband gebracht met de IndyCars.

Sato komt in 2010 uit voor KV Racing, dat wordt geleid door de voormalige coureur Jimmy Vasser. “Dit is een heel opwindend moment voor en mijn fans”, zegt Sato in een officiële verklaring.

“Ik heb het racen vorig jaar echt gemist en ik kan niet wachten om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen met een geweldig team. Voor mij is KV Racing een team met veel potentie en met een kampioen als Jimmy aan het hoofd, kunnen we vast en zeker uitgroeien tot een sterk team. Hopelijk kan ik meevechten aan de kop van veld, want dat heb ik al jaren niet meer meegemaakt”, aldus Sato.

Teambaas Vasser legt uit waarom hij voor Sato heeft gekozen: “Ik weet zeker dat Takuma meteen snel zal zijn. Zijn kennis en ervaring zijn een ideale toevoeging aan ons team. Bovendien dragen zijn gevoel voor humor en goede manieren toe aan de positieve energie van het team.”

Het IndyCars-seizoen telt dit jaar zeventien races, waarvan er één in Japan verreden zal worden. Die wedstrijd vindt plaats op 19 september op de Twin Ring Motegi, ten noorden van de Japanse hoofdstad Tokio.

LP