Alfa Romeo keert na dertig jaar terug in de Formule 1 als titelsponsor van Sauber. Vanaf volgend seizoen heet het team Alfa Romeo Sauber F1 en zal het logo van de Italiaanse autofabrikant prominent op de bolides staan. De motoren worden geleverd door Ferrari, eveneens deel van het FCA-concern.

Sauber noemt de overeenkomst met Alfa Romeo een strategische, commerciële en technologische samenwerking, die kansen biedt voor beide ondernemingen in de Formule 1 en daarbuiten. Concreet betekent het voor Sauber vooral fikse korting op de motoren en voor Alfa Romeo en Ferrari meer zeggenschap binnen de renstal. Het is ook goed nieuws voor Ferrari-talenten Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi, die hun kansen op een F1-stoeltje hiermee zien toenemen.

“Een nieuw hoofdstuk in de legendarische geschiedenis van een sportief automerk”, zo omschrijft Sergio Marchionne, de topman van Fiat Chrysler Automobiles, de nieuwe deal. “Dit is een belangrijke stap in onze hervorming van het merk Alfa Romeo. Als autofabrikant zal het veel profijt hebben van de ervaring in de Formule 1 en daarnaast kan Sauber rekenen op de expertise binnen Alfa Romeo.”

Pascal Picci, bestuursvoorzitter van Sauber, is blij met de verbintenis met een autofabrikant. “Dat biedt ons veel mogelijkheden”, stelt hij. “We zijn ervan overtuigd dat we samen de weg naar voren kunnen inslaan. We zijn heel trots dat een internationaal befaamd merk ervoor kiest om met ons samen te werken.”