Sauber en Honda zijn bijna akkoord over een naar verluidt langlopende motordeal voor 2018 en daarna. Dat bericht het Britse Autosport.

Volgens deze publicatie bevinden de onderhandelingen tussen Sauber en Honda zich in een afrondende fase. Deze zouden afgelopen maart in een stroomversnelling geraakt zijn en een officiële aankondiging van de deal zou aanstaande zijn.

Autosport meldt daarbij dat het om een overeenkomst voor de lange termijn gaat tussen het Zwitserse team en de Japanse motorleverancier die op het moment enkel met McLaren werkt. Sinds 2015 wordt de relatie tussen Honda en McLaren grotendeels gekenmerkt door problemen met de Honda-motor.

De relatie tussen McLaren en haar motorpartner staat al enige tijd onder druk. Eerder dit jaar werd van een aanstaande breuk gesproken, maar het lijkt er nu op dat McLaren en Honda toch met elkaar verdergaan en Honda nu voor het eerst sinds haar rentree in 2015 een klantenteam erbij krijgt.

Sauber gebruikt momenteel 2016-motoren van Ferrari. Saubers samenwerking met Ferrari stamt uit 1997, al werd deze wel vier jaar onderbroken, toen Sauber van 2006 tot en met 2009 onderdeel uitmaakte van BMW en met BMW-motoren reed. Sinds 2010 is Sauber weer Ferrari-klant.