Het team van Sauber zou overwegen per 2018 van motorleverancier te wisselen. Sauber, nu nog Ferrari-klant, zou in gesprek zijn met Honda en Mercedes.

De geruchten over een Honda-switch voor Sauber zijn niet nieuw. Deze zingen al meer aan een jaar rond en verhevigden afgelopen winter al. Motorsport.com bericht daarbij nu dat Sauber – als het van een breuk tussen Honda en McLaren komt – zelfs wel eens meer dan gewoon een klant kan worden en een uitgebreide partner-relatie aan kan gaan met de Japanse automaker en motorleverancier.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn bevestigt tegenover diezelfde publicatie dat er gesprekken gaande zijn tussen de Zwitserse formatie en Honda. “Het enige wat ik er verder over kan zeggen, is dat we ‘open’ in ons motorvraagstuk staan.”

“We hebben een aantal opties en er moet binnenkort een beslissing worden gemaakt, waarbij het met oog op de ontwikkeling van de 2018-auto beter is dat vroeger dan later te doen.”

Eén van Saubers andere opties is Mercedes, zo wil Kaltenborn verder nog wel toegeven. “Dat behoort tot de mogelijkheden.” Sauber heeft al een band met het Duitse automerk omdat Mercedes-protegé Pascal Wehrlein bij het team is ondergebracht, al heeft hij vanwege een door een blessure opgelopen trainingsachterstand nog niet voor Sauber geracet.

Zoals gezegd rijdt Sauber momenteel met Ferrari-motoren. Saubers relatie met de Italianen dateert van 1997 en werd enkel onderbroken door de vier seizoenen (2006 t/m 2009) waarin het onder de vlag van BMW uiteraard met BMW-motoren reed. De Ferrari’s die Sauber dit jaar inzet zijn overigens wel 2016-exemplaren.

Sauber heeft volgens Kaltenborn ‘een aantal opties’ voor 2018 wat de motoren betreft.