Het team van Sauber is er niet bang voor haar coureur Sergio Pérez gedurende dit seizoen naar Ferrari te zien vertrekken, mocht dat team besluiten een vervanger voor Felipe Massa te zoeken.

 

De positie van Massa staat ondanks dat het seizoen pas net bezig is al onder druk, en Pérez is één van de coureurs die met het zitje bij Ferrari in verband worden gebracht.

 

Vreemd is dat niet, want de 22-jarige Mexicaan is sinds 2011 – het jaar dat hij zijn Formule 1-debuut maakte – behalve Sauber-coureur ook een lid van de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van de Scuderia. Als onderdeel daarvan mocht Pérez vorig seizoen bijvoorbeeld al in een voorjarige Ferrari Formule 1-bolide testen, waarbij hij een goede indruk maakte op Ferrari.

 

Bang om Pérez voortijdig aan het Italiaanse team te verliezen is Sauber echter niet, zo vertelt ceo Monisha Kaltenborn aan Autosport: “Sergio staat gewoon onder contract bij ons en zijn overeenkomst met ons team loopt in ieder geval dit jaar nog door.”

 

“Wat er daarna gebeurt, zien we dan wel weer, maar we weten wat er voor dit jaar in zijn contract staat en verwachten verder geen problemen”, vervolgt ze. “Voor ons staat het vast dat Sergio gewoon het hele jaar voor Sauber rijdt.”

 

Kaltenborn erkent verder wel dat het ‘een compliment’ is dat een ander team interesse heeft in een Sauber-coureur, maar laat ook gelijk weten dat ze bij het Zwitserse team wel weten hoe ze met een dergelijke situatie moeten omgaan: “Dit is niet de eerste keer dat zoiets als dit gebeurt”, verwijst ze vermoedelijk naar hoe Sauber Kimi Räikkönen eind 2001 aan McLaren verkocht.

 

Pérez zelf liet gisteren nog optekenen dat de geruchten over een overstap van Sauber naar Ferrari zijn hoofd niet op hol brengen. Eerder sprak hij wel de ambitie uit ooit voor het Italiaanse team te rijden, maar dan pas met ingang van 2013 en niet door halverwege een seizoen te transfereren.