Sauber kan op een flinke korting op haar motorrekening rekenen doordat het Ferrari-protegé Raffaele Marciello heeft aangenomen als testcoureur. Dat stelt het Zwitserse dagblad Blick.

Blick, doorgaans goed ingevoerd waar het zaken aangaande het Zwitserse team betreft, meldt dat motorleverancier Ferrari een korting van zo’n acht miljoen euro aan Sauber zal geven in ruil voor het als testrijder in dienst nemen van de van haar talentenprogramma deel uitmakende Marciello.

De in Zwitserland geboren maar onder Italiaanse vlag rijdende Marciello werd vorige week gepresenteerd als de nieuwe test- en reserverijder van Sauber, dat het lid van de Ferrari Driver Academy de kans zal geven een aantal vrijdagtrainingen af te werken.

Volgens Blick had Ferrari eigenlijk een andere protegé bij Sauber willen stallen, te weten Jules Bianchi. Ferrari zou Sauber hebben voorgesteld hem een racezitje te geven voor 2015, maar Bianchi – die in 2013 en 2014 voor Marussia racete – raakte zoals bekend zwaar gewond bij een crash op Suzuka.

Als de deal met Bianchi doorgang had gevonden, had Sauber volgens Blick nog meer korting gekregen dan nu het geval is. Dat Bianchi een optie was voor Sauber, was al langer bekend: de Fransman was de afgelopen jaren herhaaldelijk met het team in verband gebracht vanwege de Ferrari-connectie.

Voor 2015 heeft Sauber haar racezitjes aan Marcus Ericsson en Felipe Nasr gegeven. Dit heeft tot juridisch gesteggel geleid met Adrian Sutil – Sauber-coureur in 2014 en ervan overtuigd dat hij een doorlopend contract had – en Giedo van der Garde, de testrijder die zeker meende te zijn van promotie.

Ericsson en Nasr hebben hun zitjes bij Sauber overigens niet bepaald gratis gekregen: de Zweed en de Braziliaan zouden volgens Blick met z’n tweeën zo’n 33 miljoen euro bijdragen aan het budget van de formatie uit Hinwil.

De weinig verrassende korting die het van Ferrari voor het vastleggen van Marciello heeft gekregen, is verder ook zeer welkom voor Sauber. Het team zit al enige jaren in financieel zwaar weer en gesprekken met mogelijke kopers of investeerders zijn tot op heden telkens op niets uitgelopen.