Het team van Sauber heeft het in India vooral moeilijk met het aan de praat krijgen van de Pirelli-banden. De harde compound is volgens Kamui Kobayashi zelfs totaal onbruikbaar.

“Op de harde band kun je hier eigenlijk niet rijden”, meent Kobayashi. “De zachte banden zijn al moeilijk om op temperatuur en aan het werk te krijgen, maar de hardere compound is simpelweg een ramp”, draait de Japanner er niet omheen.

Sergio Pérez sluit zich aan bij de lezing van Kobayashi: “De harde bandencompound werkt hier niet, hetgeen het lastig maakt om een goede racestrategie uit te dokteren.”

Dat hij ondanks de bandenproblemen wel zijn hele testprogramma voor vandaag heeft kunnen afwerken, stemt Pérez dan wel weer tevreden. “Dat geeft ons het gevoel dat het dit weekend wel goedkomt.”

Ook Kobayashi heeft ondanks zijn klachten toch wel een goed gevoel aan de vrijdag overgehouden, maar dat komt vooral door het circuit: “Het is namelijk een leuke baan”, zo sluit hij zich bij de mening van de meerderheid van zijn collega-coureurs aan.