Michael Schumacher begon prima aan zijn 300e Grand Prix. De recordkampioen reed rond op de tweede plaats en leek tot zijn eerste pitstop zeker te zijn van een podiumplaats. Niet dus. In de tweede helft van de race viel hij ver terug.

De Mercedes-coureur finishte uiteindelijk als zevende en bovendien raakte hij in de slotfase zijn zesde versnelling kwijt. De veteraan liet echter opnieuw zien het racen niet te zijn verleerd in gevechten met Räikkönen, Vettel, Ricciardo en nog een dozijn andere coureurs.

“We hebben alles geprobeerd vandaag”, zei Schumacher tegen de BBC. “Het begon nog goed, met snelle tijden in de eerste stint. Ik was veel in gevecht en moest daarom veel eisen van de banden. Het was daarom een goede beslissing om toch nog een tweede keer de pits in te gaan. Ik was waarschijnlijk op dezelfde plaats gefinished.”

“Ik verloor op een gegeven moment mijn zesde versnelling, dus toen was het puur zaak om de race uit te rijden. Het was mooi om voor de hoogste plaatsen te vechten, maar het is natuurlijk teleurstellend dat je daar dan niet eindigt. Toch was het een mooie jubileumrace waar ik van heb genoten.”