Voor Michael Schumacher zat de kwalificatie voor de Grand Prix van België er snel op. Een afgelopen wiel in Q1 bracht zijn middag tot een voortijdig einde.

Toch kan de Duitser nog een grapje maken over het voorval, waarin zijn Mercedes op drie wielen van de baan tolde. “Ik heb op dit circuit toch de nodige ervaring in het rijden met drie wielen”, refereert hij aan een aanrijding met David Coulthard in 1998. “Maar zo was de auto ineens wel erg lastig te besturen.”

Aanvankelijk dacht Schumacher dat hij zelf een fout maakte. “Ik bood over de radio mijn verontschuldigingen aan bij het team, maar toen zag ik dat wiel voorbij stuiteren en wist ik dat er iets verkeerd gegaan was.”

Teamgenoot Nico Rosberg kon de kwalificatie wel op vier wielen voltooien en werd vijfde. “Vandaag hebben we alles goed gedaan”, zegt Rosberg. “De strategie klopte precies. Wat me vooral veel plezier doet is dat er twee auto’s van de topteams (Fernando Alonso en Jenson Button, red.) achter me staan. Ik heb het volste vertrouwen in een goede race.”