Michael Schumacher heeft zin om in India te gaan racen. De Duitser verwelkomt graag nieuwe circuits op de kalender en denkt dat de eerste Grand Prix van India hoe dan ook een succes wordt.

Dat zegt de Mercedes-coureur in een voorbeschouwing van zijn werkgever. Schumacher wil in India in ieder geval orde op zaken stellen na zijn uitvalbeurt in Zuid-Korea. “Het wordt onze eerste race in India, een land dat me fascineert. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met de cultuur en om het circuit voor de eerste keer te zien”, aldus de 42-jarige coureur uit Kerpen.

“Ik weet zeker dat we onder de indruk zijn van wat er is gebouwd. In de aanloop naar de race is er al heel veel interesse, dus hopelijk verwelkomen we veel nieuwe Indiase F1-fans. Ik vind het altijd leuk als er een nieuwe race op de kalender komt: het is een uitdaging om je aan het circuit aan te passen.”

“De race in Zuid-Korea eindigde ongelukkig voor ons. Ik ben daarom extra gemotiveerd om volgende week een paar punten te pakken. Zo wordt het werk van het team beloond.”

Nico Rosberg ziet een uitdaging in het leren kennen van het circuit. “Hopelijk wordt het een mooie show en een groot succes. Ik kom graag op nieuwe circuits omdat ik het leuk vind om iets snel te leren kennen. Het wordt interessant om de auto af te stellen omdat er nog zoveel onbekende factoren zijn.”

“Hopelijk kan ik weer vechten met de eerste zes, zoals in Zuid-Korea. Hopelijk blijf ik nu wel een van de auto’s voor tot en met het einde van de race.”