Mick Schumacher stelt dat Haas F1-teambaas Günther Steiner een ‘zeer unieke stijl’ heeft en dat hij zo goed als geen filter heeft. Dat heeft dit seizoen tot flink wat openlijke kritiek van Steiner geleid, maar daar kan de jonge Duitser mee omgaan.

De prestaties van Schumacher vielen begin dit seizoen tegen, net zoals vorig seizoen. De Duitser kwam meermaals in de buurt van punten, maar moest voor zijn eerste punten wachten tot de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Voordat het zover was, kreeg Schumacher flinke kritiek van teambaas Günther Steiner te verduren. “Natuurlijk is iedereen anders”, zegt Schumacher in gesprek met Racefans. “Günther houdt er een zeer unieke stijl op na.”

Die unieke stijl is ondertussen wel bekend bij het Formule 1-publiek: Steiner neemt geen blad voor de mond, wat duidelijk werd in de Netflix-documentaireserie Drive to Survive. Daardoor groeide Steiner uit tot een ware cultheld. Of hij ook achter de schermen zo rechttoe rechtaan is? “Ja, ik zou zeggen van wel”, antwoordt Schumacher desgevraagd.

Lees ook: Steiner ziet ‘meer ontspannen’ Schumacher: ‘Helpt hem aan goede resultaten’

“Hij is een van die mensen die amper een filter heeft en gewoon zijn mening geeft”, aldus de Duitser, die wel aangeeft dat het voor wat druk zorgt. “Maar soms presteer ik beter onder druk dan wanneer er geen druk is.”

Na dertien van de 22 races staat Schumacher vijftiende in het kampioenschap, met twaalf punten achter zijn naam. Teamgenoot Kevin Magnussen doet het met 22 punten iets beter dan Schumacher, die het van de resultaten in Groot-Brittannië en Oostenrijk moest hebben.

“Als ik die races wegstreep, dan is het tot nu toe een zwaar seizoen geweest”, geeft Schumacher toe. “Maar aan de andere kant hebben die twee races wel voor een ommezwaai gezorgd. We hebben het vertrouwen dat we de snelheid hebben. Misschien hadden we dat eerder ook al, maar we hadden wat pech waardoor we het niet konden laten zien”, besluit hij.