*

Schumacher pakt eerste podium sinds comeback

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

24 juni 2012 16:20

Schumacher pakt eerste podium sinds comeback
Formule1

Michael Schumacher was misschien wel de kroon op het schitterende podium van Valencia. De zevenvoudig wereldkampioen mocht voor het eerst sinds zijn comeback naar het podium.

Daar leek het lange tijd niet op. Na de neutralisatie moest Schumacher namelijk nog naar binnen voor een stop. Hierdoor kwam hij buiten de punten terecht. Maar hij haalde de ene na de andere concurrent in. Petrov, de Force India’s. Niets of niemand hield hem tegen. En omdat Pastor Maldonado en Lewis Hamilton weer eens in de clinch lagen, mocht hij prompt naar het podium.

“Ik dacht tijdens de race op geen enkel moment aan het podium”, vertelde de Mercedes-coureur in de persconferentie. “Ik dacht er pas aan toen ik het na de finish vroeg aan het team. Tijdens de race kon ik het wel een beetje zien aan de pitborden van Mark Webber. Achtste. Zevende. Daar zat ik natuurlijk een plaatsje voor.”

“Toen zei het team dus: ‘je bent derde geworden. Podium’. Dat kon ik niet geloven. Dit had ik niet verwacht. Ik wist niet hoeveel ronden er nog gereden moesten worden, omdat ik zo druk was in de slotfase en Maldonado en Hamilton natuurlijk hun probleem hadden.”

En dus kon Schumacher voor het eerst sinds de Grand Prix van China van 2006 naar het podium.