Formule 2-coureur Mick Schumacher zegt dat hij in zijn tweede seizoen in de opstapklasse van de Formule 1 een voorsprong kan opbouwen voor een eventuele overstap naar de Formule 1 in 2021 vanwege de nieuwe banden. De Duitser zegt daarnaast dat hij hoger had kunnen eindigen in het klassement als hij minder pech had gehad.

Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, eindigde in zijn debuutjaar in de Formule 2 als twaalfde in het klassement met 53 punten. De Duitser veroverde in Hongarije zijn eerste zege in de opstapklasse en zal ook volgend jaar rijden voor Prema Racing. Volgens Schumacher heeft hij geen aanbod gekregen om in de Formule 1 te rijden, maar hij heeft er ook vrede mee dat hij nog een seizoen in de Formule 2 zal rijden.

”Als je de mogelijkheid krijgt om in de Formule 1 te rijden, dan grijp je die kans aan. Die mogelijkheid is er dus niet geweest”, zegt Schumacher tegen Motorsport.com. ”Dat is vrij open en duidelijk. Maar het volgende besluit was om in de Formule 2 te blijven. Dat was voor mij de slimste en meest betrouwbare beslissing die ik kon nemen”, aldus de 20-jarige Duitser.

Foto: Motorsport Images

Gebrek aan betrouwbaarheid
Schumacher gelooft dat hij met zijn tweede seizoen in de opstapklasse van de Formule 1 een voorsprong kan hebben als hij in 2021 alsnog in de Formule 1 terechtkomt. ”De Formule 2 heeft volgend jaar nieuwe banden, wat positief is voor mij omdat de Formule 1 in 2021 met die banden gaat rijden. Als ik dan de overstap kan maken heb ik een voorsprong. Natuurlijk is het anders, maar in een juniorklasse zal het me helpen om meer ervaring op te bouwen”, aldus Schumacher.

Volgens Schumacher toont zijn eindklassering niet aan hoe goed hij daadwerkelijk heeft gepresteerd. ”Wat betreft de prestaties is het een zeer positief jaar geweest. Maar als we het over betrouwbaarheid hebben dan is het een negatief jaar geweest. We hebben een aantal races gehad waar we punten misliepen terwijl we een sterk weekend konden hebben. Helaas is het zo in de F2 dat de eerste race bepaalt waar je de tweede race start en we kenden de meeste problemen in de eerste race. Ik geloof dat we dus een aantal sterke weekenden hadden kunnen hebben en meer punten konden scoren waardoor ik op een andere plaats zou staan in het kampioenschap”, sluit Schumacher af.

Foto: Motorsport Images