Na een teleurstellend weekend in Canada, waar hij voor de vijfde keer dit jaar uitviel, zijn Michael Schumacher en zijn crew vastbesloten ervoor te zorgen dat het volgende week in Valencia beter gaat.

Mercedes-coureur Schumacher is dit jaar al vijf keer uitgevallen in zeven races tijd, hetgeen in vier van de vijf gevallen aan een technisch mankement te wijten was.

“Nadat het vorig weekend in Canada weer niet goed ging, zijn we vastberaden om terug te slaan in Valencia”, vertelt Schumacher, die door al zijn pech pas twee punten heeft verzameld in 2012.

“Het enige waar we ons daarom ook op concentreren en mee bezig houden is de volgende race”, vervolgt Schumacher. “Al mijn jongens hebben hun mouwen opgestroopt en iedereen heeft zijn beste beentje voor gezet tijdens de voorbereidingen, dus we kunnen met een goed gevoel naar Valencia afreizen”, stelt hij vol vertrouwen.

Ook teamgenoot Nico Rosberg weet dat er keihard wordt gewerkt bij Merceces, want hij bracht afgelopen week een bezoek aan de fabriek: “Ik heb gezien hoe hard de jongens aan het werk zijn om de auto beter te maken, dus ik hoop ze in Valencia te kunnen terugbetalen met een goed resultaat”, zegt hij.

“Aangezien de baan in Valencia wel wat weg heeft van die in Canada, denk ik ook dat onze auto het er goed kan doen”, verklaart Rosberg, wiens teambaas Ross Brawn ook van een goed resultaat uitgaat: “Als we onze coureurs een betrouwbare auto kunnen geven, dan lijkt het me duidelijk dat we iets moois kunnen laten zien.”