Michael Schumacher weet niet of Mercedes in de Britse GP goed zal presteren. Door alle veranderingen heeft hij geen goed beeld of de Duitse bolide bij het Engelse circuit past.

De race op Silverstone is een soort thuisrace voor Mercedes. De fabriek in Brackley is niet ver bij het circuit vandaan en ook bouwt Mercedes zijn Formule 1-motoren in Engeland. Schumacher hoopt dat hij zijn team daarom kan trakteren op een goed resultaat.

 

“Het is een van onze thuisraces waar we worden aangemoedigd door de werknemers van de fabrieken in Brackley en Brixworth. Ik zou daarom graag goed presteren om ze te bedanken voor hun harde werk”, meent de recordkampioen. “Er is dit jaar echter veel veranderd tijdens het seizoen en ik weet daarom niet of onze auto wel bij het circuit past.”

“Zoals altijd zullen we waarschijnlijk na de vrije trainingen meer weten. We zijn bezig met het verder ontwikkelen van verbeteringen en nieuwe oplossingen. Ik ben er zeker van dat onze auto daar opnieuw beter van wordt. We moeten hard blijven werken, dat geldt voor elk teamlid. Als we dat doen, komen we er absoluut.”

Nico Rosberg hoopt zijn podiumplaats van vorig jaar te herhalen. “Silverstone is een gaaf circuit”, stelt de Duitser. “Ik kijk uit naar de snelle bochten, vooral van Copse, Maggotts en Becketts tot en met Stowe. Vorig jaar eindigde ik de race als derde en hopelijk boek ik nu opnieuw een goed resultaat.”

“Dit is de eerste van twee thuisraces in juli, dus ik wil een goed resultaat boeken voor de ogen van onze eigen mensen. We hebben een aantal nieuwe onderdelen en ik ben benieuwd hoe deze mijn auto beïnvloeden. Hopelijk kunnen we het gat naar de top een beetje dichten.”