Na afloop van de Grand Prix van Turkije was Michael Schumacher even het plezier in de Formule 1 kwijt, maar inmiddels bekijkt de Duitser het weer van de zonnige kant.

“Ik was niet gelukkig met mijn weekend in Istanboel”, erkent Schumacher. “Maar er waren duidelijke signalen dat het team de goede kant op gaat. Dat heeft uiteraard een positieve invloed op mijn motivatie. Het is bemoedigend om te zien dat onze inspanningen worden beloond.”

De Mercedes-coureur is erop gebrand in Barcelona beter voor de dag te komen. “Ik heb goede herinneringen aan Spanje en voor mijn gevoel gaat nu het Europese seizoen echt van start”, aldus Schumacher.

“We kennen het Circuit de Catalunya goed van het testen, maar het is interessant om te zien wat het effect zal zijn van KERS, de verstelbare achtervleugel en de Pirelli-banden op een baan waar inhalen altijd lastig is.”

Mercedes introduceert in Barcelona opnieuw een update. “Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken”, zegt Nico Rosberg. “Tijdens de wintertests waren we hier al snel en hopelijk kunnen we dat komend weekend vertalen in een goed resultaat. Onze stijgende lijn is duidelijk zichtbaar en er zit nog meer in het vat.”