*

Seidl: ‘We moeten ons herpakken na de tegenvallende races in Spa en Monza’

Laurens Stade

Laurens Stade

12 september 2019 11:15

Seidl: ‘We moeten ons herpakken na de tegenvallende races in Spa en Monza’

De teambaas van McLaren, Andreas Seidl, zegt dat het team zich moet ‘hergroeperen en resetten’ na de tegenvallende races in Spa-Francorchamps en Monza. De Duitser is tevreden over de pitstops van het team dit seizoen, maar de fout in Monza moet ‘gedetailleerd’ onderzocht worden. Daarnaast is Seidl te spreken over de nieuwe Renault-motor.

In Spa-Francorchamps viel Carlos Sainz al vroeg in de race uit, terwijl Lando Norris op pijnlijke wijze zijn vijfde plaats verloor door motorproblemen bij het ingaan van de laatste ronde. De Italiaanse Grand Prix verliep niet veel beter voor McLaren. Sainz had potentieel de zesde plaats kunnen pakken totdat het fout ging bij de pitstop, waarbij een band niet goed vastzat. Norris kon dankzij een gridstraf niet verder komen dan de tiende plaats, waarmee hij het enige puntje pakte voor McLaren in de afgelopen twee races.

Lees ook: Sainz na unsafe release: ‘Dit mag eens per jaar gebeuren’

”Het is nu belangrijk als team om te hergroeperen en te resetten”, zegt McLaren-teambaas Seidl tegen Motorsport.com. ”We moeten gedetailleerd bekijken wat er met de pitstops gebeurde, en hopelijk hebben we meer downforce en keren we terug naar onze prestaties van vóór de zomerstop”, aldus de Duitser.

Foto: Motorsport Images

‘Het is onderdeel de sport’
Volgens Seidl waren de pitstops, tot afgelopen race, goed. ”We moeten nog steeds analyseren wat er gebeurde. Het was een rommelige bandenwissel rechtsvoor, waardoor de band uiteindelijk niet volledig goed vastzat. We beseften direct dat we de auto stil moesten zetten. Deze dingen gebeuren helaas wel eens”, aldus Seidl. ”We hadden hele goede races waar we plaatsen goedmaakten en dus punten pakten door onze goede pitstops”, voegt de Duitse teambaas toe.

Seidl is daarnaast tevreden over de spec C-motor van Renault. ”We hebben nu allemaal deze spec C, en die werkt prima. Het is een kleine stap wat betreft prestaties en betrouwbaarheid”, aldus de McLaren-teambaas. ”Ik denk niet dat er iets is wat ons tegenhoudt, het is gewoon goed voor ons om op onszelf te concentreren en ervoor te zorgen dat wel als team verder ontwikkelen. De afgelopen twee races waren tegenvallend, zeker gezien onze prestaties vóór de zomerstop. Maar het is onderdeel van de sport, en het is belangrijk om te resetten en vanaf Singapore weer door te gaan”, sluit Seidl af.

Lees ook: Ricciardo na beste teamresultaat in 11 jaar: ‘Renault heeft stappen gezet met motor’

Door de tegenvallende resultaten in de afgelopen twee races kon Renault dichterbij komen. De Franse renstal liep door het goede resultaat in Italië, waar het team 22 punten pakte, en de nul-score van McLaren in België maar liefst 25 punten in. Het gat tussen de twee teams bedraagt daardoor nog maar achttien punten in het constructeurskampioenschap, waar ze strijden om de vierde plaats.

 

 

 

Lees meer over

Mclaren Seidl