Met een vierde en vijfde plaats voor Ricciardo en Hulkenberg respectievelijk behaalde Renault haar beste resultaat sinds Japan 2008. Voor het eerst in elf jaar eindigden beide Renault-bolides in de top 5. De Franse renstal scoort zo 22 punten en springt naar de vijfde plek in het constructeurskampioenschap. Volgens Daniel Ricciardo verdient het hele team complimenten, maar vooral het motordepartement wordt door de Australiër bedankt.

Daniel Ricciardo lachte vandaag net iets breder dan de afgelopen races. De Australiër was opgetogen met zijn vierde plaats. “Een derde plek had natuurlijk nog veel mooier geweest, maar dit is erg mooi.” Volgens Ricciardo is Renault sinds de zomerstap goed op dreef. “Hopelijk kunnen we dit momentum meenemen naar Singapore.”

Ricciardo neemt Hulkenberg op sleeptouw. © Motorsport Images

Ricciardo had na de races erg mooie woorden voor het motordepartement van Renault. “Een shout-out naar de jongens die aan de motor werken. Zo’n resultaat op zo’n powercircuit, dat verdient aandacht”, vertelt de Australiër. “We hebben dit jaar echt stappen gezet met de motor. Dit resultaat is een statement.”

Lees ook: Vettel na teleurstelling op Monza: ‘Ben liefde voor F1 nog niet kwijt’

Ook Nico Hulkenberg is vol lof over de teamprestatie. “Na Spa wisten we dat het goed zat voor dit circuit. Dit resultaat voelt erg goed na zo’n moeilijk seizoen.” Hulkenberg ging bij de start even voorbij Vettel naar plek vier, maar uiteindelijk moest hij Vettel en vervolgens ook zijn teamgenoot voorlaten. “Ik had wat problemen met de achterbanden. Daniel (Ricciardo, red.) haalde me in en vanaf dan heeft hij me op sleeptouw genomen.”

Ondanks een sterk weekend in Italië blijft Hulkenberg voorzichtig voor de GP van Singapore. “Het stratencircuit van Singapore zal totaal anders zijn. Dat is altijd een spannende en fysiek zware race”, zegt hij. “Hopelijk creëert dit resultaat een momentum”, besluit Hulkenberg.

Lees ook: Verstappen: ‘Qua snelheid waren we goed onderweg’