Het team van Manor zal met ingang van komend raceweekend beter in staat zijn om te laten zien wat het in haar mars heeft. Dat stelt teambaas John Booth in gesprek met Autosport.

Volgens Booth draaide alles bij Manor de afgelopen maanden puur om het op de grid krijgen van haar bolides, nadat het afgelopen winter uit de dood – en uit een faillissement – herrees en eigenlijk alleen maar bezig is geweest met het levensvatbaar krijgen en houden van het team.

“De eerste twee en een halve maand van dit jaar stonden uitsluitend in het teken van het halen van de race in Melbourne. De jongens op de fabriek zijn helemaal nergens anders mee bezig geweest”, vertelt Booth. “Pas sinds we terug zijn uit Bahrein, waar we de vierde race van het jaar hebben gereden, hebben we de tijd gehad om te kijken hoe we er precies voor staan. In operationele zin loopt alles nu ook pas een beetje zoals het hoort.”

Manor is tijdens de overzeese openingsfase van het seizoen tevens bezig geweest om een nieuwe fabriek te betrekken, zo vertelt Booth. “We hebben al onze afdelingen nu dus eindelijk weer onder één dak”, meldt hij, aangevende dat dit ‘ons absoluut een stuk vooruit moet helpen’ aangezien Manor zich nu dus veel beter en meer op de performance van haar team en bolides kan richten.

Als gevolg hiervan moet Manor volgens Booth in staat zijn om vanaf de aanstaande race in Spanje meer van haar potentieel te laten zien. Wel doet het dat vooralsnog met haar inderhaast opgekalefaterde 2014-auto. Manors 2015-bolide komt zoals aangekondigd pas na de zomerstop.