Bruno Senna’s weekend is geslaagd. Gisteren haalde hij opnieuw de derde kwalificatie en vandaag scoorde hij zijn eerste punten door als negende te eindigen.

De herstart van zijn Formule 1-carrière kent dus, na zijn veelbelovende kwalificatie in Spa, een goed vervolg. Het ging vandaag moeilijker dan het leek, zo benadrukte de Braziliaan na afloop. “Ik ben heel blij dat ik vandaag mijn eerste punten heb gepakt. Vooral omdat dit pas mijn tweede race voor het team was”, aldus Senna.

“Ik startte dan wel als tiende maar het was niet makkelijk om negende te worden. We hadden wat pech in de eerste bocht: iedereen sneed de chicane af waardoor ik gedwongen aan de buitenkant moest blijven. Hierdoor verloor de plaatsen waarvoor ik in de kwalificatie juist zo hard gevochten had.”

Senna toonde zich bescheiden na zijn negende plaats. “Ik ben heel blij dat ik nu weet dat ik op eigen kracht punten kan pakken. Ook om te vechten met de coureurs die dat al tijden doen. Met de snelheid van de wagen was niets mis maar ik had gehoopt dat de race één rondje langer zou duren. Misschien had ik dan Paul di Resta nog kunnen inhalen.”

“Renault kwam met een topstrategie en de banden waren snel wanneer ik dat wilde. Ik ben heel blij dat ik punten heb gescoord. Het team heeft het heel goed gedaan en ik kijk uit naar de race in Singapore.”

Voor Vitaly Petrov was de Italiaanse Grand Prix snel voorbij. De Rus was een van de slachtoffers van de capriolen van Vitantonio Liuzzi. “Daar ben ik natuurlijk erg teleurgesteld over”, vertelde Petrov. “Ik startte redelijk, maar werd uit het niets vol geraakt door de HRT van Liuzzi. Dit kon ik niet voorkomen.”

“Ik ben vooral blij dat ik niet geblesseerd ben. Het was een aardige impact en zou zomaar naar kunnen uitpakken. We hebben sinds de race op Spa op het circuit en in de fabrieken van Enstone en Viry zou hard gewerkt. Erg jammer dat we dat vandaag niet in punten konden vertalen.”

“We concentreren ons nu op de race in Singapore. Daar worden we echt uitgetest. We brengen op nieuw een technische update mee voordat we naar de snelle banen van Zuid-Korea en Japan gaan. Die passen waarschijnlijk beter bij ons. Om met een positieve noot af te sluiten: vanaf de eerste training voelde de auto hier goed aan. We hebben absoluut een stap voorwaarts gemaakt en we moeten het seizoen echt sterk afsluiten.”