Bruno Senna heeft – nadat Williams hem aan de kant heeft geschoven – nog geen nieuw team weten te vinden, maar aast nog steeds op de nog vacante zitjes bij Force India en Caterham.

Na een seizoen waarin hij 31 punten verzamelde en als zestiende in het WK eindigde, zit Senna nu zonder werk, aangezien zijn renstal Williams besloot de hoog aangeslagen testrijder Valtteri Bottas naar een racezitje te promoveren.

De 29-jarige Senna zit echter niet bij de pakken neer, zo vertelt hij aan het Braziliaanse Totalrace: “We zijn nog steeds in de race”, verklaart hij met betrekking op zijn zoektocht naar een stoeltje. “Het is lastig om in te schatten hoe en of alles op zijn plek valt, maar ik blijf hoop houden op een positieve uitkomst.”

“Ik ga er overigens vanuit dat het, ongeacht wat de uitkomst zal zijn, niet lang meer zal duren voordat ik duidelijkheid heb”, vervolgt Senna, die aangeeft met zowel Caterham als Force India in onderhandeling te zijn: “Ik praat met de teams die nog plekken vrij hebben”, zo bevestigt hij die aanname.

Senna kijkt daarnaast ook nog naar ‘mogelijkheden buiten de Formule 1’. De Braziliaan doelt daarmee wellicht op een overstap naar de Amerikaanse NASCAR-series, waarin hij vorig jaar – toen hij eveneens lang in onzekerheid verkeerde – ook al interesse toonde.

Daarnaast is er een mogelijkheid dat Senna in 2013 in de DTM aan de slag gaat, nadat hij afgelopen december al voor Mercedes aan een DTM-test heeft meegedaan.