Giedo van der Garde staat een treedje hoger in de rangorde bij Sauber dan Sergej Sirotkin. Waar Van der Garde komend seizoen de test- en reservecoureur is van het team, omschrijft Sauber de jonge Rus simpelweg als testcoureur.

Dit meldt het team bij de Zwitserse krant Blick. Sauber presenteerde twee dagen geleden, tot verbazing van internationale media, Giedo van der Garde als test-en reservecoureur van het team. Dit terwijl ruim een maand geleden Sergej Sirotkin al als testcoureur was bevestigd.

In het begin van de winter leek het er op dat de jonge Rus dé kandidaat zou zijn voor een Formule 1-stoeltje bij het team uit Hinwil, vooral omdat Sirotkin een troep Russiche investeerders met zich mee zou nemen. Volgens geruchten zou deze Russische geldmacht zelfs tot een overname van Sauber leiden. Maar met de komst van Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez als vaste coureurs werd Sirotkin, en daarmee de Russische kapitaalinjectie, opzij gezet.

Wat precies de plannen van Sauber zijn met de Rus is nog steeds onduidelijk, maar met deze verklaring lijken de Zwitsers voorlopig hun focus te hebben verlegd naar andere inkomstenbronnen. De vraag is dan ook hoe lang Sirotkin nog aan het team verbonden blijft.