Sergej Sirotkin gaat in 2019 voor SMP Racing aan de slag in het World Endurance Championship. De gewezen Williams-coureur neemt waarschijnlijk bij een aantal races de plek in van Jenson Button.

Sirotkin (links) met de man die hem in 2019 vervangt: Robert Kubica.

Sirotkin verloor na afloop van het afgelopen Formule 1-seizoen zijn zitje bij Williams, maar vertelt nu aan Autosport dat hij in 2019 mee gaat doen aan het WEC. “Dat kan ik zo goed als garanderen. Het is zelfs zo goed als een verplichting voor me.”

“Met welk team ik meedoe, lijkt me daarbij wel duidelijk”, vervolgt Sirotkin, doelend op de renstal van SMP Racing, het team dat gefinancierd wordt door dezelfde bank die het SMP-talentenprogramma financiert waar Sirotkin deel van uitmaakt.

Lees ook: Sirotkin neemt afscheid: ‘Helaas rijd ik volgend jaar niet in de Formule 1’

Sirotkin neemt waarschijnlijk de plek in van Jenson Button, met Button die de races op Sebring en Spa-Francorchamps laat schieten vanwege verplichtingen in de Japanse SuperGT. Sirotkin wordt daarmee teamgenoot van ex-Formule 1-coureur Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin.

‘Aan Le Mans doe ik zeker mee’
Het WEC is momenteel bezig met een ‘super season‘ dat acht races telt, in mei van 2018 begon en doorloopt tot en met medio juni 2019. De 24 Uur van Le Mans, die ook in 2018 al deel uitmaakte van het WEC-‘superseizoen’, vormt daarbij de seizoensafsluiter voor het endurance-kampioenschap.

Sirotkin deed in 2017 al eens mee aan Le Mans.

Aan Autosport vertelt Sirotkin dat hij ‘zeker meedoet aan Le Mans’ en misschien dus zelfs al vanaf Sebring, de eerste WEC-race van 2019. Button zal zoals het er nu voorstaat ook nog gewoon meedoen aan de 24 Uur van Le Mans met SMP Racing, dat vorige keer twee LMP1-auto’s en één LMP2 inzette op Le Mans.

Sirotkin heeft overigens al ervaring op Le Mans: in 2017 reed hij er voor SMP in de LMP2 en finishte als 33e. Voor Sirotkin is het WEC geen einddoel: dat is nog altijd de Formule 1. De 23-jarige coureur uit Moskou aast voor 2020 op een terugkeer in de koningsklasse. Een rol als test- en/of simulatorcoureur is voor hem ook een optie voor 2019.

Lees ook: Sirotkin hengelt naar rol als simulatorcoureur Ferrari