Voormalig Williams-coureur Sergej Sirotkin hengelt naar een rol als simulatorcoureur van Ferrari, met nog altijd als doel in 2020 terug te keren in de Formule 1.

Sirotkin heeft zijn Williams-zitje voor 2019 verloren aan de Pool Robert Kubica, waarmee hij na slechts een jaar als Formule 1-coureur alweer aan de zijlijn staat. Een rol als simulatorcoureur bij Ferrari zou echter wel eens een reddingsboei voor hem kunnen zijn, zo erkent Sirotkin in gesprek met het Russische Championat.

Lees ook: Sirotkin: ‘Helaas rijd ik volgend jaar niet in de Formule 1’

Volgens Sirotkin zou het zeker interessant zijn om bij Ferrari aan de slag te gaan, ‘zoals Daniil Kvyat in 2018 deed’. Dat de Rus zijn landgenoot als voorbeeld noemt, is geen toeval: Kvyat verloor eind 2017 zijn Toro Rosso-zitje, ging daarna bij Ferrari aan de slag, deed er goed werk in de simulator en krijgt in 2019 een herkansing bij Toro Rosso.
(Tekst loopt door onder de foto)

Voor Kvyat was Toro Rosso daarbij gezien zijn eerdere band met Red Bull een logische bestemming, maar voor Sirotkin zou de link met Ferrari vooral interessant zijn vanwege de Scuderia’s klantenteams: “Behalve met Ferrari, heb je namelijk ook gelijk een link met Sauber en Haas”, kaart hij aan.

Sirotkin benadrukt daarbij dat zijn management de komende weken aan zijn toekomst gaat werken. “Met nog altijd het doel om in 2020 terug te keren op de grid.” Voor een functie als simulatorcoureur bij Ferrari wacht hem mogelijk concurrentie van Pascal Wehrlein, die door Sebastian Vettel tegenover Blick als mogelijkheid is genoemd.

De simulator speelt een steeds belangrijker rol in de moderne Formule 1, met Ferrari dat er de afgelopen seizoenen ook zeer op vertrouwd. Het kwam de laatste twee jaar geregeld voor dat het tijdens een raceweekend aanpassingen aan de auto maakte op basis van wat de simulatorcoureurs ’thuis’ in Maranello testten.

Afgelopen jaar was behalve Kvyat ook Antonio Giovinazzi simulatorcoureur voor Ferrari. Giovinazzi heeft voor 2019 promotie naar een racezitje bij klantenteam van Sauber verdiend. Charles Leclerc gaat komend jaar juist van Sauber naar Ferrari – hij werkte in 2017 veel in de simulator van de Scuderia.