*

Slechte start Hamilton was ‘foutje’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

9 oktober 2016 10:11

Slechte start Hamilton was ‘foutje’
Sutton Images

Lewis Hamilton had zijn rampzalige start bij de Grand Prix van Japan aan zichzelf te wijten. Dat zegt de Mercedes-coureur na afloop van de race, die hij uiteindelijk als derde finishte.

Hamilton startte de race als tweede, maar kwam hortend en stotend van zijn plek. De wereldkampioen kwam slechts op de achtste plaats door de eerste bocht. Hamilton weigert de schuld voor zijn slechte start te geven aan het ietwat vochtige asfalt aan zijn kant van de grid.

“Die natte plekken hadden er denk ik niets mee te maken, ik maakte gewoon een foutje. Ik had wheelspin”, zegt Hamilton. Door zijn slechte start, kwam de weg naar de overwinning open te liggen voor Hamiltons rivaal Nico Rosberg. Die benutte de kans, en ligt nu 33 punten voor in het WK.

Verdedigende manoeuvre
Na zijn mislukte start begon Hamilton aan een inhaalrace. “Het was lastig om mezelf terug te vechten, maar ik heb mijn uiterste beste gedaan”, zegt hij. In de slotfase kwam Hamilton op de vierde plaats terecht, achter Max Verstappen.

Hamilton was veel sneller dan de Nederlander, maar kwam hem rondenlang niet voorbij. In de voorlaatste ronde waagde Hamilton in de chicane een inhaalpoging. Die blokkeerde Verstappen met een late verdedigende manoeuvre, waardoor Hamilton de uitloopstrook moest nemen.

“Hij bewoog tijdens het aanremmen”, zei Hamilton direct op de boordradio. De stewards wilden van een overtreding echter niets weten, en Hamilton zelf wil na de race ook geen woorden meer aan het akkefietje vuil maken. “Het maakt nu niet meer uit. Het is gebeurd en ik kijk vooruit.”

Gerelateerd