McLaren kende een relatief productieve dag in Oostenrijk. Jenson Button noteerde de vijfde en zevende tijd in de vrije trainingen, terwijl Kevin Magnussen tweemaal als negende eindigde.

“We hebben net als in Canada nog wat moeite met de superzachte banden”, verklaart Button. Maar de hardere band doet het goed. We hopen nog meer progressie te boeken en kunnen dan hopelijk de strijd aangaan met de teams die boven ons staan in het constructeurskampioenschap.”

Button is een van de weinige coureurs die al eerder op het circuit in Oostenrijk reed. “Het is leuk om terug te zijn”, zegt hij. “We hebben niet veel meer van dit soort klassieke hogesnelheidsbanen. We houden van de glamour van Monaco en stratencircuits als Montreal en Singapore, maar het is goed om ook een paar van dit soort circuits erbij te hebben.”

Hij constateerde nog wel enkele verbeterpunten aan de gereviseerde Red Bull Ring. “De pitingang bij bocht acht is listig. Ik ging buitenom iemand die de pits inreed en schoot rechtdoor vanwege alle marbles.”

“Ook de uitgang van deze bocht vraagt om nader onderzoek”, vervolgt Button. “Het is namelijk sneller om volledig buiten de baan te gaan, maar dat brengt risico’s met zich mee. Hier zal over gesproken worden tijdens de coureursbriefing.”

Teamgenoot Kevin Magnussen is enthousiast over de Red Bull Ring. “Dit is het soort circuit waar ik dol op ben: snelle bochten en hard remmen. De auto was ook niet slecht hier, dus het was een positieve dag.“