Haas F1-teambaas Günther Steiner zegt dat Romain Grosjean een mogelijk podium misliep in Brazilië dankzij een ‘raadselachtige storing’ van de MGU-K. Het team was verbaasd over de korte duur van het probleem en weet niet hoe het heeft kunnen gebeuren.

Romain Grosjean startte vanaf de zevende plaats en leek op weg om de broodnodige punten voor Haas te scoren, maar in de slotfase viel de Fransman hopeloos terug tot de dertiende plaats. Bij de herstart na de laatste safetycarfase duwde Carlos Sainz de Haas-coureur wijd waarna hij terugviel tot buiten de punten. Steiner maakt bekend dat door een storing de MGU-K van Grosjean niet meer werkte op het moment dat het juist nodig was.

”Hij kreeg het niet aan de gang”, zegt Steiner tegen Motorsport.com. ”En toen duwde Sainz hem ook nog eens wijd. Dan kom je weer in de drukte terecht. Onze auto is niet goed in al het verkeer dus verloren we al die plaatsen en toen waren we weer terug bij af. De MGU-K-storing was alleen bij de herstart, dat is echt ongelooflijk”, aldus de Italiaan.

‘Typerend’
”De MGU-K viel gewoon stil. Hij had geen vermogen van de MGU-K, maar bij de eerste keer dat hij weer accelereerde viel het uit en daarna werkte het weer. Niemand weet hoe dat kon gebeuren en we weten het nog steeds niet omdat het daarna weer werkte”, aldus Steiner.

Voor Grosjean was het ’typerend’ dat het team op een belangrijk moment pech kreeg. ”Het was eerlijk gezegd een van mijn beste races. Ik reed elke ronde op de limiet. Toen de safetycar kwam wist ik dat het gedaan was. De bandentemperatuur was gedaald en ik wist dat de herstart lastig zou worden. Ik was niet blij met Sainz die me wijd duwde in bocht 2, maar zelfs dan haalden coureurs op de zachte band mij in. Op het moment dat wij geluk lijken te hebben en goede punten kunnen scoren, komt pech om de hoek kijken”, aldus Grosjean.

Luister ook naar onze podcast, elke maandag na de race bespreken we wat FORMULE 1 op de plank heeft voor de komende editie. (iTunes)
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Foto: Motorsport Images