Met McLaren vechten, zo stelde Fernando Alonso na de kwalificatie in Frankrijk, dat zou een moeilijk verhaal worden. In de race greep Alonso zijn kans echter gelijk bij de start en bleef de beide oranje bolides voor. Alpine draaide de rollen zo ook met McLaren in het constructeurskampioenschap.

Lees ook: Verstappen loopt door zege in GP Frankrijk en uitvalbeurt Leclerc uit in kampioenschap

“Het was een goede start, van zeven naar vijf, mét wat risico”, grijnst Alonso in gesprek met Viaplay, met de Spanjaard die McLarens Lando Norris zo inrekende. Gunstig, want zaterdag mopperde Alonso nog dat het gat van vijf tienden naar Norris verrassend groot was – en McLaren kloppen moeilijk zou worden.

De rest van zijn race, resumeert Alonso, draaide om het managen van de banden. “Dat was lastig, we maakten ons veel zorgen om de slijtage, maar het was beter dan verwacht en de safetycar heeft ons geholpen.” Zo bleef hij Norris voor en eindigde als zesde. “Een goede zondag voor ons”, aldus Alonso.

Ocon

Achter Norris finishte Alonso’s Alpine-collega Esteban Ocon ondanks een tijdstraf van vijf tellen als achtste, voor McLarens Daniel Ricciardo. “We verloren een plek in de pits door de straf, maar het heeft ons niet te veel gekost”, verhaalt ook hij bij Viaplay.

“Zonder de straf was het misschien een andere race geweest en hadden we met Lando kunnen vechten”, denkt Ocon, al prijst hij zich gelukkig dat hij alsnog punten pakte. Alpine is McLaren zo voorbij in de strijd om P4 en staat nu op 93 punten, McLaren heeft er 89.

Lees ook: Alonso: ‘Alpine moet snel aan auto voor 2023 beginnen’