Het seizoen is pas halverwege, toch denkt Fernando Alonso dat Alpine al snel alle focus naar de bolide voor 2023 moet verleggen.

Alonso en Alpine hoopten met de nieuwe technische regels een flinke stap vooruit te zetten waardoor ze om podiumplekken en zeges konden strijden, maar dat is nog niet het geval. De Franse renstal staat op gelijke hoogte met McLaren en strijdt om de vierde plek bij de constructeurs, maar veel meer zit er dit seizoen niet meer in.

Om te voorkomen dat Alpine ook het seizoen 2023 snel als verloren moet beschouwen, waarschuwt Alonso zijn team om nu al te gaan denken over het verleggen van de focus naar volgend seizoen. Al zitten daar volgens Alonso ook nog de nodige haken en ogen aan.

Lees ook: Alonso mist het winnen en strijd om podium, maar is ‘erg trots’ op comeback

“Het zal niet zo gemakkelijk worden voor ons”, wordt Alonso geciteerd door Autosport. De tweevoudig wereldkampioen kijkt vooral naar Mercedes, dat in de eerste elf races flinke vooruitgang heeft geboekt. “Zij hebben een enorme organisatie en we wisten dat zij vroeg of laat zouden terugkeren. Voor ons is het meer een programma voor de middellange of lange termijn, we proberen dan net zoveel vooruitgang te boeken als zij hebben gedaan.”

“Daarom is het voor ons een kwestie om snel genoeg met de auto van volgend jaar te beginnen, zodat we het volgende project niet in gevaar brengen”, vervolgt Alonso. “De grote teams kunnen gelijktijdig werken aan de auto voor volgend jaar en de huidige auto blijven verbeteren. Voor andere teams is dat een grotere uitdaging”, doelt hij onder andere op zijn eigen team.