*

Stevens haalt de finish, Kobayashi valt uit

Daan de Geus

Daan de Geus

23 november 2014 17:22

Stevens haalt de finish, Kobayashi valt uit
Racepictures

Caterham-coureur Kamui Kobayashi heeft zijn mogelijk laatste race in de Formule 1 niet kunnen uitrijden. In de andere CT05 wist Will Stevens in zijn debuutwedstrijd ondertussen wel de finish te halen.

Of Caterham er volgend jaar – onder dezelfde dan wel een andere vorm of naam – weer bij is, is maar de vraag, hetgeen gezien het beperkte aantal vrije zitjes elders op de grid de toekomst van Kobayashi en Stevens ook gelijk onzeker maakt.

Kobayashi, tegen wie het ook nog eens spreekt dat hij weinig tot geen sponsorgeld te bieden heeft, had in zijn wellicht laatste Grand Prix echter geen andere keuze dan zijn auto na 42 van de 55 ronden in de pits te parkeren: “We deden het uit voorzorg”, vertelt hij.

“Ik begon plotseling vibraties in de auto te voelen en die werden steeds sterker. Een aantal ronden later was de auto niet meer te besturen en dus besloot het team dat het me maar beter naar binnen kon roepen”, verhaalt de Japanner.

“Tot dat moment had ik een prima race. De pace was aardig. Erg jammer dat het voortijdig voorbij was dus. Over het algemeen was het echter een positief weekend: ik ben onder de indruk van hoe het team gewerkt heeft en van hoe de steun van de fans ons hier heeft gebracht.”

Stevens
De debuterende Brit Will Stevens wist het einde van de race wel te halen, op de zeventiende en laatste plaats. “Het was ons doel de race uit te rijden en dat is gelukt. Voor zowel het team als mijzelf is dat erg fijn en iets waar we tevreden over mogen zijn”, zegt Stevens.

“Ik had het in mijn eerste stint moeilijk op de zachtste band, die ik maar lastig op temperatuur kreeg, maar mijn tweede stint ging een stuk beter en ik wist toen in een ritme te komen. Op het eind voelde ik me dan ook prima op mijn plek achter het stuur.”

Of zijn eerste optreden een vervolg krijgt, weet Stevens natuurlijk niet. “Maar het voelt geweldig mijn eerste Grand Prix achter de kiezen te hebben. Ik ben de fans dankbaar dat ze Caterham terug op de grid gekregen hebben, want dit is waar we thuishoren”, besluit hij op enthousiaste wijze.