Manor-coureur Will Stevens heeft in de races de laatste tijd klop gekregen van teamgenoot Roberto Merhi, maar eerstgenoemde twijfelt er niet aan dat hij de rollen weer kan omdraaien.

In het begin van het jaar had Stevens zijn Spaanse teamgenoot steevast onder de duim, maar sinds de vijfde race van het seizoen – de Grand Prix van Spanje – doet Merhi een stuk meer terug. Sindsdien zijn er vijf races geweest waarin beide Manors aan de finish zijn gekomen, waarin Merhi vier keer voor Stevens over de streep kwam.

“De laatste twee of drie keer dat het gebeurde, gingen er bij mij echter dingen mis”, legt Stevens uit aan F1i.com. “Dat hoort bij het racen en kan gebeuren, maar ondanks dat is de pace er zeker. In Spa was ik bijvoorbeeld in elke sessie – van de eerste vrije training tot en met de kwalificatie – sneller en reed ik ook een betere snelste raceronde, wat dat wel laat zien.”

“Elke keer dat onze strijd in de race op pure snelheid aankomt, eindig ik er ook voor, wat zeer bemoedigend is. In een race valt het echter niet altijd je kant op. Dat komt omdat je de juiste beslissingen moet maken, zeker als zich aparte situaties voordoen of het weer wisselvallig is. Roberto is daar beter mee omgegaan”, erkent Stevens.

Wat de Engelsman desondanks nog maar eens herhaalt, is dat hij het qua onderliggende snelheid beter voor elkaar denkt te hebben. “Ik zou verder graag zien dat de rollen omgedraaid waren wat betreft wie voor wie finisht. Zodra de dingen in de races net als eerder dit jaar weer op hun plek vallen voor me, dan weet ik zeker dat het het qua resultaat ook weer mijn kant op zal gaan.”