Temidden van al het rumoer rond het opstappen van Manor-bazen John Booth en Greame Lowdon moest er vandaag ook nog getraind worden. Dat ging Alexander Rossi aanzienlijk beter af dan Will Stevens.

Het verschil tussen de twee Manor-coureurs was aanzienlijk. Rossi was in beide sessie de snelste, al moet daarbij worden aangetekend dat zijn voordeel van dik twee seconden ten opzichte van Stevens in de eerste training veroorzaakt werd door een sensorprobleem dat de Brit lang in de garage hield. Stevens reed elf rondjes ten opzichte van de 23 die Rossi klokte.

In de middagtraining was het probleem van Stevens weliswaar opgelost, maar het snelheidsverschil nog niet. Ditmaal bedroeg het voordeel van Rossi een volle seconde. “Ik heb de grip nog niet kunnen vinden”, klaagt Stevens. “Dat ik een groot deel van de eerste training heb moeten toekijken hielp natuurlijk ook niet. Er is veel werk te doen om de auto sneller te maken.”

Dat laatste wil Rossi ook wel, al zal dat er voorlopig niet inzitten voor het achterhoedeteam. De Amerikaan is desondanks tevreden. “Afgezien van een klein elektrisch probleem in de tweede training ging het heel goed. Ik voelde me meteen op mijn gemak op het circuit en ik kijk uit naar de rest van het weekend.”

Wellicht ten overvloede nog de vermelding dat de Manor-coureurs de laatste twee plaatsen van de tijdentabel innemen, met alleen de gecrashte Verstappen onder zich.