Manor-coureur Will Stevens heeft in Monza zijn teamgenoot Roberto Merhi weer eens in de race geklopt, nadat Merhi in de drie races daarvoor juist de overhand had.

“Dit was een goede race”, resumeert Stevens, die als vijftiende over de streep kwam. “De balans van de auto was prima en ik kon in de eerste paar ronden zelfs met de jongens vechten die achter ons van start waren gegaan”, zo geniet de Brit nog even na van het feit dat hij als dertiende mocht starten, voor de coureurs van McLaren, Toro Rosso en Red Bull, die allemaal gridstraffen moesten inlossen.

Dat dit zestal op den duur aan hem voorbij wist te komen, noemt Stevens onvermijdelijk. “Daarna was mijn race een stuk rustiger, maar ik ben blijven pushen. Ik voelde me dit hele weekend heel lekker en het zat eindelijk weer eens een keertje mee”, besluit de tevreden Stevens.

Dertien seconden na Stevens kwam teamgenoot Merhi als zestiende aan de finish. De Spanjaard is minder happy: “Dit was een wat lastig weekend voor me, al is dit voor het team een prima resultaat. De vorige wedstrijden verliepen een stuk prettiger voor me, maar het kan niet altijd meezitten. Ik hou echter vast aan wat er wel goed ging en stap zo toch met een goed gevoel in het vliegtuig voor de overzeese races.”