Manor-coureur Will Stevens denkt dat hij in de eerste seizoenshelft heeft laten zien in de Formule 1 thuis te horen en hoopt in de tweede helft een racezitje voor 2016 veilig te stellen.

Dat vertelt Stevens aan Formula1.com, waarbij hij stelt dat het ook goed mogelijk is zijn kunnen te tonen bij achterhoedeteam Manor. “Het klopt dat we achteraan rijden, maar de mensen binnen de sport kunnen alsnog zien dat ik mijn werk goed doe door het maximale uit de auto te halen.”

“Volgens mij zijn de meeste mensen zich daar ook wel bewust van”, denkt Stevens, die zegt dat het voor hem ‘niet uitmaakt waar op de grid ik me bevind’: “Want dit jaar heeft voor mij altijd in het teken gestaan van bewijzen dat ik klaar ben voor de Formule 1, en dat heb ik gedaan.”

“Ik ben hier niet om zomaar een aantal races te doen, ik wil een volwaardige Formule 1-carrière hebben”, benadrukt de Brit, die vorig jaar debuteerde bij Caterham door voor dat team aan de seizoensfinale mee te doen, maar zich nu na een half jaar met Manor volledig thuis voelt bij dat team.

Of hij ook volgend jaar nog bij het voormalige Marussia-team zit, weet hij niet, want volgens Stevens ligt alles open. “Het is voor mij net als voor elke andere coureur: ik concentreer me op het racen, terwijl er achter de schermen mensen aan mijn toekomst werken.”

“Ik probeer het ondertussen gewoon zo goed mogelijk te doen, want dat maakt de gesprekken over mijn toekomst alleen maar makkelijker. Voor mij betekent dat dit seizoen maximaal presteren, en wie weet wat er volgend jaar dan gebeurt.”