Het zijn woorden die ze bij McLaren vast niet graag horen, maar volgens Manor-coureur Will Stevens staat het kleine achterhoedeteam waarvoor hij rijdt er goed op vergeleken met de rijke formatie uit Woking.

Toegegeven, McLaren-coureurs Fernando Alonso en Jenson Button kenden allebei veel problemen, maar puur qua rondetijd was het verschil tussen de traagste McLaren en Manors snelste man Will Stevens niet al te groot: in VT1 was het zeven tienden, in VT2 nog maar zes.

Waar het McLaren-duo niet tot bijster veel ronden kwam, had Stevens juist een lekkere dag. “Dit was een goed begin van het weekend. We hebben veel van ons takenlijstje kunnen afstrepen en onze race pace lijkt goed te zijn in verhouding tot de teams om ons heen.”

“De McLarens zitten voor ons, maar we staan er goed op vergeleken met die jongens”, meent Stevens, die ‘er wel vertrouwen in heeft’. “Ik denk dat we het hier goed kunnen doen zolang we ons werk gewoon blijven doen zoals het hoort.”

Merhi
Voor teamgenoot Roberto Merhi was dat laatste vandaag makkelijker gezegd dan gedaan, want hij kende wel de nodige problemen en verloor tijd door een niet gespecificeerd probleem. “Dit was geen perfecte dag voor me, wat ook wel te zien is aan mijn rondetijden.”

Op de tijdenlijsten blijft Merhi inderdaad achter bij Stevens. In VT1 was het verschil anderhalve seconde, in de tweede training nog steeds een halve tel. “In de middag ging het echter wel beter en kwam het tempo er steeds meer in. Ik ben er dan ook vrij zeker van dat het in de kwalificatie beter gaat.”