Will Stevens denkt dit jaar genoeg te hebben laten zien om ook in 2016 een logische optie te zijn voor Manor, het jaar waarin het team volgens de Engelsman voor het eerst competitief moet kunnen zijn.

Manor Marussia bleef aan het begin van dit jaar ternauwernood overeind en wist zich een weg te banen naar de startopstelling door in allerijl de 2014-auto af te stoffen en om te bouwen tot een 2015-wagen. Daarnaast vond het Ferrari bereid om krachtbronnen te leveren uit 2014, waardoor het team weliswaar kon overleven, maar nooit echt aanspraak kon maken op een eerlijke strijd met welk ander team dan ook, laat staan op punten.

Aan dat alles gaat volgens Will Stevens volgend jaar een eind komen als Manor gaat rijden met Mercedes-motoren, ze een nieuw chassis introduceren en een technische samenwerking aangaan met Williams. Daarom hoopt hij er ook in 2016 weer bij te zijn. Hij meent dit jaar in ieder geval genoeg te hebben laten zien om aanspraak te maken op een stoeltje: “We konden op onze vingers natellen dat het een moeilijk jaar zou worden, maar ik heb me een stabiele kracht getoond en ik werk erg prettig samen met iedereen.”

“Ik hoop mijn eerste jaar bij dit team dan ook een vervolg te kunnen geven op het moment dat Manor grote stappen voorwaarts kan maken”, vervolgt Stevens. “Het totale pakket zal een stuk competitiever zijn dan dat van dit jaar en het zou geweldig zijn als ik kan strijden met anderen en om punten.”

Stevens weet echter, dat juist vanwege het betere pakket, er kapers op de kust zijn: “Er wordt in de laatste maanden van het jaar altijd veel gesproken en gespeculeerd over wie waar rijdt. Het lijkt me duidelijk dat er meer coureurs kijken waar er mogelijkheden liggen. Dat is voor mij niet anders. We bekijken wat het beste is voor mijn carrière, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Manor, dus ik zie niet in waarom we de samenwerking niet zouden kunnen verlengen.”