Maakt Stoffel Vandoorne twee jaar na zijn laatste race voor McLaren zijn rentree in de Formule 1? Als Mercedes de contracten van zijn officiële reservecoureur naleeft wel. Dat heeft de Belg zelf gezegd in gesprek met Sporza. “Ik heb een contract met Mercedes als reserverijder, maar zij beslissen.”

Lewis Hamilton maakte dinsdagochtend bekend besmet te zijn met het coronavirus. De wereldkampioen mist daardoor de Grand Prix van Sakhir, de tweede race op het Bahrain International Circuit. Wie zijn vervanger zal zijn, is voorlopig onbekend. Onder meer Stoffel Vandoorne, George Russell en Nico Hülkenberg worden genoemd als opties, al lijkt die eerste als officiële reservecoureur van Mercedes het meeste kans te maken.

Lees ook: Hamilton test positief voor corona, mist GP Sakhir

Tien dagen geleden sprak Vandoorne met het Belgische Sporza voor de opname van een podcast. Sporza vroeg aan de Belg wat er zou gebeuren als een van de vaste coureurs (Hamilton of Bottas, red.) zou uitvallen, hetgeen nu dus is gebeurd.

“Ik heb een contract met Mercedes als reserverijder, maar zij beslissen”, wordt Vandoorne geciteerd door Sporza. “In de Formule 1 wil een contract niet altijd iets zeggen, maar ik ben alleszins positief ingesteld: als er iets gebeurt, kruip ik normaal gezien in de auto.”

Update: Stoffel Vandoorne heeft in Valencia, waar momenteel de Formule E-testen plaatsvinden, gereageerd op een mogelijke invalbeurt bij Mercedes.”De kans dat ik zondag race bestaat, maar laat ons afwachten”, zei hij. “Op dit moment weet ik het nog niet. Morgen vlieg ik naar Bahrein en daar zal ik het wellicht te horen krijgen.”

Lees ook: Pietro Fittipaldi vervangt Romain Grosjean tijdens de Sakhir GP

© Motorsport Images