De Strategy Group is woensdag bij het bespreken van het versimpelen van de regels niet direct tot beslissingen gekomen, behalve dat het hier in de winter mee aan de slag wil.

Dat bericht Autosport, dat daarbij meldt dat er ‘geen harde beslissingen’ genomen zijn, aangezien de Strategy Group komende winter de tijd wil nemen om het versimpelen van de regels op gedegen wijze door te spreken.

Het gevoel dat de regels te complex zijn, bestaat al enige tijd bij zowel fans, een aantal teams, verscheidene coureurs en Formule 1-uitbater Bernie Ecclestone. Die laatste wil het reglement het liefst doorscheuren en opnieuw beginnen.

Via FOM, de exploitant van de Formule 1, heeft Ecclestone met zes zetels zitting in de Strategy Group, waarin ook regelgever FIA met zes zetels vertegenwoordigd is en zes van de teams eveneens zitting hebben.

Volgens Motorsport.com hebben de achttien afgevaardigden in de Strategy Group zich woensdag vooral gebogen over de wispelturige manier waarop straffen worden uitgedeeld en hoe track limits gereguleerd moeten worden.

Wat het eerste betreft, zou een consensus hebben bestaan dat er voortaan minder straffen uitgedeeld moeten worden voor inhaalacties of verdedigende moves die andere coureurs niet in gevaar brengen.

Verder zou er gesproken zijn over het aanstellen van in ieder geval één vaste race steward als onderdeel van het panel van wedstrijdleiders. Dit om voor een consequentere toepassingen van straffen te zorgen.

Met betrekking tot de track limits zou de Strategy Group zich er verder op willen richten ervoor te zorgen dat circuits zelf zo ingericht zijn dat het overschrijden daarvan geen voordeel oplevert en juist nadelig is.

Voorstellen om de windtunnelregels aan te scherpen, zouden verder zijn afgeschoten. Hetzelfde geldt voor een voorstel om de motoren meer lawaai te laten produceren, aangezien dit te prijzig zou zijn, bericht Motorsport.

Autosport meldt verder dat Chase Carey, de Amerikaan die de nieuwe bestuursvoorzitter van de Formule 1 wordt als de overname van de sport door Liberty Media doorgaat, voor het eerst bij een Strategy Group vergadering was.