Max Verstappen heeft een wat stroeve tweede vrije training achter de rug in Melbourne. De Nederlander, uiteindelijk zesde, zat de tweede helft van de training uit.

Dat deed hij nadat hij ook in het begin al niet al te veel in actie kwam. Na negentien minuten was Verstappen de enige coureur die nog niet de baan op was gegaan, maar zat hij inmiddels wel in zijn Red Bull RB13 en trok hij zijn handschoenen aan, om kort daarop de baan op te sturen.

Op een setje super softs reed Verstappen een rustig uitrondje, maar van het rijden van een rondetijd kwam het nog niet direct, omdat de sessie precies op dat moment met een rode vlag werd onderbroken vanwege een crash van Renault-coureur Jolyon Palmer.

Een kleine tien minuten later werd de baan weer vrijgegeven en was het Verstappen die als eerste het circuit op ging. De Nederlander, wederom op super softs, liet eerst een 1:25.700 noteren en verbeterde die tijd daarna naar een 1:25.013, waarmee hij op dat moment tweede stond, achter Sebastian Vettel.

Vettel, zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen en de Mercedes-jongens deden kort daarna echter de Pirelli ultra softs eronder, waarop ze hun tijden stuk-voor-stuk verbeterden en Verstappen terug duwden naar de vijfde plek.

Zo halverwege de training werd dat vervolgens de zesde, want Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo ging er nog onderdoor, eveneens op ultra softs, terwijl Verstappen zelf op dat moment ook net dat schoeisel onder had en met een opwarmrondje bezig was.

Verstappen begon daarna ook aan een snelle ronde, maar van een verbetering kwam het niet: hij ging bij het uitkomen van bocht twaalf vol door het gras en grind dat er pal naast ligt, waarna hij zijn vliegende rondje moest afbreken en vervolgens niet meer in actie kwam. Zo zaten long runs er ook niet in.

Of er veel schade aan de auto was, is niet duidelijk, maar het vermoeden bestaat dat er enige schade aan de vloer van Verstappens RB13 was. Hij stond terwijl de seconden wegtikten ook al omgekleed naast de auto in de pits, met nog steeds diezelfde 1:25.013, een zesde plek en acht ronden achter zijn naam.