*

Stroll: ‘Ervaren teamgenoot zou mij helpen’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 december 2016 09:12

Stroll: ‘Ervaren teamgenoot zou mij helpen’
Racepictures

De aanstaande Williams-coureur Lance Stroll denkt in zijn debuutjaar zeker baat te hebben bij een ervaren teamgenoot. Toch dreigt juist Valtteri Bottas te vertrekken.

Bottas, die op vier jaar Grand Prix-ervaring kan bogen, is een doelwit van Mercedes in de jacht op een vervanger voor Nico Rosberg. Of het van een deal tussen Mercedes en Williams komt, is nog niet te zeggen, maar voor Stroll is het hoe dan ook belangrijk een ervaren teamgenoot te hebben.

“Van een ervaren coureur kun je leren”, vertelt de achttienjarige Stroll aan Motorsport-Total. “Zo iemand geeft natuurlijk niet al z’n geheimen prijs, maar het gaat er wel om hoe je je zo goed mogelijk voorbereidt en het maximale uit een auto kan halen.”

“In de Formule 1 zijn natuurlijk veel zaken nieuw voor me. Dingen zoals banden of benzine sparen, dat doen we niet in de Formule 3. Om dat soort zaken onder de knie te krijgen, zou het zeker helpen om een ervaren teamgenoot aan mijn zijde te hebben”, zegt de Europees Kampioen Formule 3 van 2016.

Mocht Bottas vertrekken, dan zou Williams er wel eens moeite mee kunnen hebben een coureur te strikken die qua ervaring op een vergelijkbaar niveau zit.

Mercedes-protegé Pascal Wehrlein (22) is genoemd als mogelijk ruilobject bij een eventuele deal tussen Mercedes en Williams, maar hij heeft er pas één jaar in de Formule 1 op zitten.

Felipe Nasr (24) is ook als eventuele optie genoemd voor Williams, indien er een zitje vrijkomt. Nasr was in 2014 testcoureur van het team en reed daarna in 2015 en 2016 voor Sauber.

Wat een eventueel vertrek van Bottas zou compliceren – los van de financiële kant van de deal – is dat Williams’ titelsponsor Martini om marketingtechnische redenen liever niet twee zeer jonge coureurs in het team heeft.

Gerelateerd